Einde samenwoning


Als u ongehuwd samenwonend bent en u beëindigt de samenwoning, noemen we dat 'scheiding'. Als u uw ex-partner in het verleden als partner bij Ahold Delhaize Pensioen aangemeld heeft, dient u zelf aan Ahold Delhaize Pensioen door te geven dat de samenwoning beëindigd is.

Een scheiding kan behoorlijke financiële gevolgen hebben voor het pensioen. De wet regelt de gevolgen van scheiding voor uw pensioen. Maar u en uw ex-partner kunnen andere afspraken maken.

Bij Ahold Delhaize Pensioen bouwt u onder andere ouderdomspensioen en partnerpensioen op.

Ouderdomspensioen
Voor samenwonenden is er geen wettelijke regeling ter verdeling van het ouderdomspensioen.

Partnerpensioen
Het onderstaande geldt alleen als u uw ex-partner ook als partner bij Ahold Delhaize Pensioen aangemeld heeft.

Bij beëindiging van de samenlevingsovereenkomst heeft uw ex-partner recht op het partnerpensioen dat tot de datum van scheiding opgebouwd is. Dit pensioen heet 'bijzonder partnerpensioen'.

U en uw ex-partner kunnen andere afspraken maken. Kiest u voor de wettelijke regeling, dan hoeft u dit niet aan ons te laten weten. Ahold Delhaize Pensioen zet het bijzonder partnerpensioen automatisch voor uw ex-partner apart.

Andere afspraken maken

Als u en uw ex-partner bijzonder partnerpensioen voor uw ex-partner willen, maar voor een andere verdeling kiezen dan in de wettelijke regeling dan zijn hiervoor diverse mogelijkheden; neem contact op met de Servicedesk voor meer informatie.

Willen u en uw ex-partner geen bijzonder partnerpensioen voor uw ex-partner? Leg deze afspraak schriftelijk vast en meldt dit bij Ahold Delhaize Pensioen. U en uw ex-partner ontvangen een afstandsverklaring van Ahold Delhaize Pensioen ter ondertekening.

Overlijden na verdeling van het partnerpensioen

Als u overlijdt, ontvangt uw ex-partner bijzonder partnerpensioen. Heeft u inmiddels een nieuwe partner, dan krijgt deze partner het vanaf de scheidingsdatum opgebouwde partnerpensioen uitgekeerd.

Als uw ex-partner overlijdt, dan vervalt het bijzonder partnerpensioen. Dit bijzonder partnerpensioen wordt dus niet toegevoegd aan het partnerpensioen voor uw eventuele nieuwe partner.

Is er onvoldoende partnerpensioen voor uw nieuwe partner verzekerd? Zet dan op uw pensioendatum een deel van uw ouderdomspensioen om in partnerpensioen. Klik hier voor meer informatie.

U bouwt na de scheidingsdatum opnieuw partnerpensioen op. Dit partnerpensioen is bedoeld voor uw eventuele nieuwe partner, of u kunt dit partnerpensioen op uw pensioendatum omzetten in extra ouderdomspensioen.


Help ons de website te verbeteren! Bent u geholpen met deze info?
Mijn Ahold Delhaize Pensioen

Mijn Ahold Delhaize Pensioen geeft u een duidelijk overzicht van uw persoonlijke pensioensituatie.

Wat vindt u?
Ik krijg het liefst pensioeninformatie via:


 
Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord