Minipensioen
Recent kwam het NOS-journaal met een bericht over minipensioenen. Naar aanleiding van de vragen die wij hierover ontvingen hebben we de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij gezet.

Wanneer bouw je pensioen op?
Bij ons bouw je pensioen op als je 21 jaar bent. Dit kun je zien op je loonstrook bij pensioenpremie. Eventueel betaalde premie voor VUT-fonds heeft niets met pensioen te maken.

Heb ik een pensioen bij Ahold Delhaize Pensioen?
Je bouwt pensioen bij ons op als je werkt bij Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, Ahold Delhaize Coffee Company of Ahold Delhaize. Je ontvangt elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht. Heb je in het verleden bij ons gewerkt? Dan ontvang je dit overzicht één keer in de vijf jaar.  Op Mijnpensioenoverzicht.nl kun je zien waar je allemaal pensioen hebt opgebouwd.
 
Wat is een minipensioen?
Een minipensioen is een pensioen van maximaal 2 euro. Zo’n heel klein pensioen vervalt in 2019. Zie ook de volgende vraag.

Kan ik mijn minipensioen uitbetaald krijgen?
Dat hangt af van wanneer dit minipensioen is ontstaan. Heb je een minipensioen en ben je vóór 2017 uit dienst gegaan? Dan ontvang je binnenkort een brief over hoe je dit pensioen kunt ontvangen. Dit geldt ook voor zogenaamd bijzonder partnerpensioen van maximaal twee euro. Bijzonder partnerpensioen is het pensioen voor de ex-partner. Minipensioenen vanaf 2017 mogen volgens de wet niet afgekocht worden en vervallen in 2019.

Kan ik mijn pensioen afkopen?
Antwoord: als jouw pensioen hoger is dan twee euro maar lager dan de afkoopgrens (2018: € 474,11) dan ontvang je binnen een paar weken een voorstel voor afkoop mits je in 2016 in periode 11-13 uit dienst bent gegaan. Een dergelijk pensioen uit een andere periode vervalt niet maar wordt vanaf 2020 automatisch overgedragen aan jouw nieuwe pensioenfonds.

 
Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord