Wij beleggen voor uw pensioen

Iedere deelnemer aan de pensioenregeling betaalt premie. Wij beleggen deze premies, want de premie op een spaarrekening zetten, levert niet genoeg op. In dat geval zouden de premies flink moeten stijgen om een levenslang pensioen te kunnen uitkeren. Met onze beleggingen hebben wij dan ook een belangrijk doel: zorgen dat we de pensioenen kunnen (blijven) uitbetalen en dat de premie betaalbaar blijft!

Ons beleggingsbeleid

Wij hebben een lange termijn visie. Wij betalen nu pensioen uit en moeten dat ook in de toekomst blijven doen. De samenstelling van onze deelnemerspopulatie speelt daarom een belangrijke rol bij onze beleggingskeuzes. Hoeveel pensioenen moeten we wanneer uitbetalen? Dat bepaalt deels hoeveel beleggingsrisico wij kunnen nemen.
De wijze waarop wij beleggen, is gebaseerd op onze Investment Beliefs.
Rendement en risico wegen we zorgvuldig af. Wij zorgen bijvoorbeeld voor een optimale spreiding van onze beleggingen. Zo beleggen we in verschillende - risicovollere en minder risicovolle - beleggingscategorieën en we beleggen over de hele wereld. Meer hierover is te lezen in de samenvatting van ons strategisch beleggingsbeleid. Wilt u meer weten over de uitgangspunten van ons beleggingsbeleid? Lees dan onze Verklaring inzake Beleggingsbeginselen.

Wij beleggen uw premie verantwoord

Aandacht voor een duurzame ontwikkeling van de wereld is verankerd in ons beleggingsbeleid. Wij vinden het belangrijk dat wij met onze beleggingen een positieve bijdrage leveren aan het behoud van het klimaat, de mens(enrechten) en de maatschappij. Hoe wij dit doen leggen we hier uit.

Mijn Ahold Pensioen

Mijn Ahold Delhaize Pensioen geeft u een duidelijk overzicht van uw persoonlijke pensioensituatie.

Wat vindt u?
Ik krijg het liefst pensioeninformatie via:


 
Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord