Wij beleggen verantwoord
Naast het behalen van een goed rendement hechten wij veel waarde aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij beleggen niet zomaar overal in. Wij houden rekening met milieu, sociale aspecten en hoe bedrijven worden bestuurd. Dit wordt ook wel ESG genoemd: Environment, Social en Governance. Wij hebben dan ook een verantwoord beleggingsbeleid.

Wat wij doen

Onderdelen van ons verantwoord beleggingsbeleid zijn:
  • Het uitoefenen van stemrecht. Dit is een direct instrument om invloed uit te oefenen op het bestuur van een onderneming.
  • Het aangaan van de dialoog met bedrijven via engagement. Wij spreken bedrijven aan op hun beleid en activiteiten om verbeteringen op het gebied van ESG te realiseren.
  • Het uitsluiten van beleggingen in controversiële wapens, hoogrisicolanden, kwetsbare grondstoffen en bedrijven die de UN Global Compact overtreden. Hier vindt u onze Uitsluitingslijst.

Lees hier meer over onze doelstellingen voor verantwoord beleggen.

Wij handelen volgens de UNPRI

Wij hebben de verklaring van de Verenigde Naties, de zogeheten UNPRI, ondertekend. Dit is een gedragscode die een proactieve houding ten aanzien van verantwoord beleggen aanmoedigt. Zo selecteren wij bijvoorbeeld alleen vermogensbeheerders die de UNPRI hebben ondertekend en daarnaar handelen.

Wij zijn kritisch naar onze vermogensbeheerders

Wij stellen kritische eisen aan onze vermogensbeheerders ten aanzien van verantwoord beleggen. Zij moeten voldoen aan bepaalde criteria die u in het ESG paspoort kunt lezen. Daarnaast meten wij ook de prestaties van de vermogensbeheerders op het punt van verantwoord beleggen en vergelijken dit met de benchmark. Hiervoor hebben wij een ESG Impact Report ontwikkeld met onze fiduciaire manager AXA IM.

Waar wij in beleggen

In deze lijst vindt u een overzicht van de top 25 van onze vastgoedbeleggingen, aandelen en obligaties.

Informatie over de resultaten van ons verantwoord beleggingsbeleid publiceren wij elk half jaar op onze website. Voor de resultaten van voorgaande jaren kunt u onze jaarverslagen raadplegen.

Ook wij worden beoordeeld

Jaarlijks publiceert de VBDO een rapport over de prestaties op het gebied van verantwoord beleggen van de vijftig grootste pensioenfondsen in Nederland. Ahold Pensioenfonds is op de gedeelde 7e plek geëindigd in 2017. Het rapport vindt u hier.

 
Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord